Over ons

Onze vereniging bestaat al meer dan 55 jaar en bestaat uit enthousiaste mensen, die sportief bezig willen zijn en elkaar daarin stimuleren. Het oorspronkelijke doel van de vereniging is het aanbieden van trainingen als voorbereiding op de wintersport. Maar ook niet-skiërs weten de weg naar onze vereniging te vinden vanwege het afwisselende trainingsaanbod en de gezellige sfeer. Onze deelnemers komen uit de wijde omgeving van Zutphen.

Conditie, spierkracht en plezier
Speerpunten van onze trainingen zijn het verbeteren van de conditie en de spierkracht, met daarbij voor elk wat wils en vooral ook plezier met elkaar.
Natuurlijk is er aandacht voor de specifieke spieren die gebruikt worden bij het skiën, snowboarden of langlaufen. Maar een flink deel van onze deelnemers bestaat uit niet-skiërs en ook voor hen zijn onze trainingen zeer effectief.

Breed aanbod
Het aanbod is bovendien zo breed dat er voor ieder een passend en effectief trainingsprogramma is. In het winterseizoen zijn er vanaf half september zaaltrainingen in Gorssel en Zutphen. De buitentrainingen van het winterprogramma krijgen eind maart een vervolg in het lenteprogramma dat tot eind juni doorloopt.
Nordic walkinggroepen zijn er op verschillende dagen in de week in Joppe en Barchem. En op zaterdagmorgen kun je in Joppe bovendien meedoen met een van de Sneeuwfit-hardloopgroepen of met een wandelgroep.

Trainers

Onze trainers worden (bij)geschoold vanuit de NSkiV (Nederlandse Skivereniging). Deskundigen benadrukken steeds meer het belang van sterke diepere rompspieren voor een gezond lichaam (core-stability).
Met hulp van de NSkiV is ons trainingsprogramma hierop in de afgelopen jaren geactualiseerd.

Nederlandse Skivereniging
Een deelnemer aan een van onze trainingen wordt ook lid van de vereniging. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Skivereniging en moet voor elk lid een afdracht betalen, behalve voor leden die zelf lid zijn van de Nederlandse Skivereniging.

Vertrouwenscontactpersoon
Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor: op het werk, in de disco, op school… en helaas ook in de sport. Als je ermee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Als sportbond heeft de NSkiV een vertrouwenscontactpersoon benoemd die je op weg helpt naar het juiste advies.Kijk voor meer informatie op https://www.nskiv.nl/wedstrijdsport/sportiviteit-en-respect.
Hier lees je ook hoe je de vertrouwenscontactpersoon kunt benaderen.

Voor meer informatie of aanmelding en opgaven kunt u gebruik maken van onderstaande knoppen