Training 15 – De plank eens even flink bijschaven

Zo stijf als een plank? Dat kennen de Sneeuwfitters niet. En toch is dat wat we vandaag gaan bijspijkeren: planken!

Om en om: 30 seconden in de plank, 30 seconden pauze.

Totdat je er letterlijk bij neervalt. Zoek lekker de grens op van wat je romp aankan, je hebt er (naderhand) veel profijt van tijdens het bewegen.

Zorg dat de elleboog recht onder de schouder staat, en dat je nek, rug en heupen op één rechte lijn liggen. Span je buikspieren aan. Druk je hakken naar achteren zodat je je goed strekt. En, niet geheel onbelangrijk, houd je adem niet in, maar blijf rustig en gelijkmatig in- en uitademen. Wat helpt: adem denkbeeldig naar je buik toe.

Pas de tijd voor jezelf aan, dit is voor iedereen verschillend. Begin je bij de eerste 30 seconden al flink te trillen, dan wissel je af in periodes van 15 seconden planken en 15 seconden pauze. Voel je na 30 seconden nog niets, maak er dan 45 seconden of zelfs een minuut van.

Doe de oefening gecontroleerd, maak een mooie rechte plank. Geen idee of je recht ligt? Ga gewoon voor de spiegel liggen, of plaats je telefoon in de selfiestand voor je. Of beter nog, doe het om en om met een huisgenoot/partner/maatje, zodat je waar nodig de houding kunt corrigeren en elkaar kunt oppeppen en motiveren!

Plank ze!

Voor meer informatie of aanmelding en opgaven kunt u gebruik maken van onderstaande knoppen