Folgarida 2019

Op vrijdag 18.00 was de skigroep weer present bij de Mac Donalds in Zutphen. Nadat iedereen zich bij Rinus en Ad had gemeld, vertrok de bus richting Arnhem, waar de rest zich bij de groep voegde.

De busreis
Nu ging het op weg door Duitsland richting Italië. Onderweg was er helaas wel een klein ongelukje. Hennie was in het gangpad aan het socialiseren toen de bus een file naderde en daardoor krachtig moest remmen. Hennie werd hierdoor gelanceerd door de bus.
Hij hield hier gekneusde ribben aan over.

De aankomstdag
Maar verder verliep de reis zo voorspoedig dat we om 9 uur al aan kwamen. We konden gelijk genieten van een ontbijt dat Rinus en Ad voor ons geregeld hadden. Bij aankomst was voor de meesten al een kamer beschikbaar. Na het ontbijt ging iedereen zijn/haar eigen gang. Voor sommigen was dat de sauna en anderen gingen hun ski´s huren, die ditmaal zelfs tot in de skiruimte van het hotel gebracht werden.
Maar er waren ook mensen, zoals Jan, die de aantrekkingskracht van de piste niet konden weerstaan en gelijk een dagkaart kochten om te gaan skiën. Hij stond klaar op het terras om zo de piste omlaag te gaan naar de lift. Maar skiën zonder skischoenen gaat niet zo gemakkelijk Jan!
Om 19.15 uur was er een welkomstdrankje, waar Rinus de skipassen uitdeelde door de naam op te noemen, zodat een ieder kon zien wie bij welke naam hoorde, want van de 29 deelnemers waren er ditmaal 10 nieuwe.

De eerste skidag
De eerste ski dag verliep voorspoedig, alleen waren er wel 2 die de skipas vergeten waren toen ze bij de lift arriveerden!
Via de groepsapp was goed te volgen dat een groep Astrid vaak kwijt was. Ook ging ze samen met Henk de zwarte piste af. Verder was het een uitstekende ski dag. En na het skiën ging een ieder zijns/haars weegs. Sommigen gingen op de kamer relaxen, anderen gingen naar de sauna.

De volgende skidagen
De volgende dag werden de groepen meer opgesplitst, omdat 11 deelnemers per groep toch wel erg veel is. Na wat verwarring ontstonden er nu meerdere kleine groepen. Door de vele groepsfoto´s die gedeeld werden, was goed te zien wie in welke groep zat. Jan droeg ditmaal, door de groepsdruk en die van het thuisfront, ook een helm. Ook Henk droeg een helm, alleen zag die er wel wat raar uit, had hij deze nou verkeerd om op?
Op een dag na de lunch had Martha wat meer problemen met het aandoen van de ski’s. Uiteindelijk lukte het haar om ze onder te klikken en werd er naar beneden geskied. Bij de lift aangekomen, merkte ze pas dat het haar ski’s niet waren want op die van haar had de verhuurder haar naam gezet. Weer boven aangekomen, stond de eigenaar haar al op te wachten.

Schade na drie dagen:
Gekneusde ribben
Hennie en Aagje.
Door deze blessure kon Aagje niet meer uit de stoeltjeslift springen. Daarom liet ze zich eruit glijden en bleef liggen. John schrok hier zo van dat hij ook bijna vergat eruit te springen.

Blauwe plekken
Wil en Jannie

Griep/keelpijn
Hetty, Monique, Cees en Henk

Kiespijn
Cor moest met kiespijn naar de tandarts. Hiervoor moest hij wel een paar dorpen verderop zijn. Maar hier was dan wel een tandarts die voor 2 (zwarte) tientjes de brug weer repareerde.

Folgarida 74
Folgarida 1
Folgarida 66
Folgarida 71
Folgarida 72
Folgarida 79
Folgarida 68
Folgarida 2
Folgarida 80
Folgarida 78
Folgarida 70
Folgarida 67
Folgarida 59
Folgarida 60
Folgarida 58
Folgarida 55
Folgarida 56
Folgarida 57
Folgarida 53
Folgarida 52
Folgarida 54
Folgarida 51
Folgarida 48
Folgarida 42
Folgarida 45
Folgarida 40
Folgarida 41
Folgarida 36
Folgarida 35
Folgarida 32
Folgarida 34
Folgarida 30
Folgarida 28
Folgarida 25
Folgarida 23
Folgarida 22
Folgarida 15
Folgarida 16
Folgarida 20
Folgarida 13
Folgarida 9
Folgarida 6
Folgarida 3
Folgarida 4
Folgarida 5
Folgarida 24

Ski’s weg
Na een heerlijke pizzalunch zocht Diny haar ski’s. Deze waren nergens meer te vinden. Ze was van plan om met de gondel naar beneden te gaan om daar andere ski’s te huren. Maar ze mocht niet zonder ski´s de gondel in en moest eerst aangifte doen bij de politie. Zo gezegd zo gedaan en in no time was de politie ter plekke. Nu kreeg Diny dienstski’s van de politie en onder escorte kon ze naar beneden skiën. Dit was een mooi gezicht! (Gelukkig had ze dezelfde dag haar ski’s weer terug)

En wat gebeurde er nog meer:
Astrid zag een kindje die het niet lukte om naar de gondel te klunen. Ze bedacht zich niet en hielp haar omhoog. Toen het kindje boven was, stak ze spontaan de skistok uit om Astrid ook
omhoog te helpen. Dit heeft Astrid wijselijk afgeslagen anders had ze het kindje weer omlaag getrokken.

Martha wilde haar skicarrière afsluiten met een zwarte piste en dat heeft ze uitstekend gedaan. Maar toch hopen wij dat dit geen afsluiting was en dat er nog meer afdalingen zullen volgen.

Er was ook een groep die de skidag af wilde sluiten met een zwarte piste. Het was een prachtige piste, alleen de laatste bult was erg stijl. Deze groep heeft laten zien dat je deze afdaling op 5 manieren kan doen. Jannie, als enige, heeft deze naar beneden geskied; bravo Jannie! Arnold bleef ook op de ski’s staan maar had nog wel een vastloper in de zijkant.
Rianne bleef ook rechtop maar moest wel gebruik maken van het vangnet aan de zijkant om handje voor handje naar beneden te gaan. Hennie ging gelijk al liggen en als een sneeuwruimer schaafde hij een toplaag van de piste. Maar het meest spectaculair was toch wel Ad. Hij ging erbij liggen en tolde op zijn rug de piste af tot halverwege, daarna ging hij zitten met een ski in de hand en roetste als op een glijbaan, omlaag.

De laatste dag
Op de laatste dag was er een maaltijd in het hotel, zodat we met een volle maag de bus in konden. Dit was net, zoals de hele skivakantie, uitstekend geregeld door Rinus en Ad. Na de maaltijd werd door Jan in het Italiaans het personeel bedankt. Monique en Janny overhandigden het personeel, Rinus en Ad een gift namens ons allen.

De reünie
De reünie is bij Janny met hulp van Wim en Hetty op zondag 25 augustus, we verheugen ons er nu al op om een ieder weer te treffen.

Hennie Leurdijk