Welkom Trainingen Aanmeldingen Informatie Jaarkalender Nieuws Bestuur Archief Sponsors Links Contact
   
  Introductie
   
  Wat biedt de NSkiV
   
  NSkiV-lidmaatschap:
meestgestelde vragen
   
  Pisteregels
   
  Gezond sporten
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Vereniging Sneeuwfit Zutphen en omstreken

Onze vereniging vierde in 2015 haar 50 jarig bestaan en bestaat uit enthousiaste mensen, die sportief bezig willen zijn en elkaar daarin stimuleren. Het doel van de vereniging is het aanbieden van trainingen als voorbereiding op de wintersport. Oorspronkelijk als afdeling van de Nederlandse Skivereniging (NskiV) en later als zelfstandige vereniging.
Hoewel de toevoeging "en omstreken" misschien niet altijd zo tot uitdrukking komt, is dit een essentieel onderdeel van de naam van de vereniging, want onze deelnemers komen uit de wijde omgeving van Zutphen.
 
Conditie, spierkracht en plezier
Speerpunten van onze trainingen zijn het verbeteren van de conditie en de spierkracht, met daarbij voor elk wat wils en vooral ook plezier met elkaar.
Natuurlijk is er veel aandacht voor de specifieke spieren die gebruikt worden bij het skiën, snowboarden of langlaufen. Maar een flink deel van onze deelnemers bestaat uit niet-skiërs en ook voor hen zijn onze trainingen zeer effectief.

Breed aanbod

Het aanbod is bovendien zo breed dat er voor ieder een passend en effectief trainingsprogramma is. In het winterseizoen zijn er vanaf half september zaaltrainingen in Gorssel en Zutphen. De buitentrainingen van het winterprogramma krijgen eind maart een vervolg in het lenteprogramma dat tot eind juni doorloopt.
Nordic-walkinggroepen zijn er op verschillende dagen in de week in Joppe en Barchem. En op zaterdagmorgen kun je in Joppe bovendien meedoen met een van de Sneeuwfit-hardloopgroepen of met een wandelgroep. Nieuw is de samenwerking met de Hockeyclub waarvan een groep leden op de zondagmorgen bij ons trainen.

Klik hier voor de details zodat je kunt zien waar en wanneer er getraind wordt.

Binnen en buiten
Veel van onze deelnemers trainen in het winterseizoen zowel binnen als buiten, omdat die combinatie de meest effectieve voorbereiding op de wintersport biedt. Maar ook in ons lenteprogramma kun je uiteraard aan meerdere onderdelen meedoen.

Trainers
Onze trainers worden (bij)geschoold vanuit de NSkiV.

 
Deskundigen benadrukken steeds meer het belang van sterke diepere rompspieren voor een gezond lichaam (core-stability).
Met hulp van de NSkiV is ons trainingsprogramma hierop in de afgelopen jaren geactualiseerd.
Nederlandse Skivereniging
Een deelnemer aan een van onze trainingen wordt tevens lid van de vereniging. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Skivereniging en moet voor elk lid een afdracht betalen, behalve voor leden die zelf lid zijn van de Nederlandse Skivereniging.