logo
Welkom Trainingen Aanmeldingen Informatie Jaarkalender Nieuws Bestuur Archief Sponsors Links Contact
   
  Gezond sporten
   
 
  Sport Medisch Adviescentrum
   
Gezond eten/leven
   
 
   
 
 
Onder de titel ‘Gezond sporten’ willen we informatie verzamelen die kan helpen om gezond en fit te worden en te blijven. Dat betekent dat de onderwerpen die hier aan bod komen zeer verschillend van aard kunnen zijn en voor elk wat wils. We willen ons bij de keuze van de onderwerpen vooral ook richten op de ouder wordende mens.
Een van de onderwerpen is de vragenlijst (screeningsformulier) over de gezondheid. Wij adviseren (potentiële) deelnemers deze vragenlijst in te vullen, om te kijken of het raadzaam is vooraf een arts te raadplegen of een medisch advies te vragen om de geschiktheid van onze trainingen te beoordelen. De gegevens over het Sportmedisch Adviescentrum (SMA) in onze regio zijn hier ook te vinden, evenals een overzicht van de vergoedingsregeling hiervoor per zorgverzekeraar.
Zo hopen we dat iedereen zelf in staat is te checken of de gekozen training passend is bij de gezondheidssituatie van dit moment.
Het is altijd belangrijk dat de trainer op de hoogte is van de gezondheidssituatie van de deelnemers. Informeer daarom altijd zelf de trainer over de aspecten die van invloed kunnen zijn op het functioneren tijdens de trainingen als daarvoor aanleiding is.
Naast medische onderwerpen zijn natuurlijk ook voeding en beweging onderwerpen die te maken hebben met gezond ouder worden. Dus ook op die terreinen zullen we af en toe wat publiceren onder de rubriek 'Gezond eten/leven'.
Ideeën en bijdragen zijn van harte welkom. Zo kunnen we er met elkaar een nuttige informatieplek op onze website van maken.
Contactpersoon:
Bianca Gardien (biankhar@gmail.com)

Heeft u ooit overwogen om een sportmedisch advies te laten uitvoeren?
Onderstaande vragen kunnen u hierbij adviseren.
 
Heeft uw arts u ooit gezegd dat u een hartprobleem heeft en dat u alleen lichamelijke
inspanning op advies van een arts zou mogen uitvoeren?
  ja / nee  
 
Verliest u weleens uw evenwicht als gevolg van duizeligheid of verliest u wel eens het bewustzijn?
  ja/nee  
 
Schrijft uw arts u op dit moment medicijnen voor in verband met een bloeddruk‐ of
hartprobleem?
  ja/nee  
 
Heeft u pijn op de borst bij lichamelijke inspanning of heeft u de afgelopen maand pijn op de borst gehad terwijl u zich niet inspande?
  ja/nee  
 
Bent u op de hoogte van andere redenen waarom u geen lichamelijke inspanning zou mogen
uitvoeren?
  ja/nee  
 
Indien 1 of meer vragen met “ja” zijn beantwoord wordt geadviseerd met een arts of het Sportmedisch Adviescentrum te overleggen of lichamelijke training verantwoord is.