Sneeuwfit zutphen
 
  archief pagina basis
   
   
   
   
   
   
   
 
 
Sneeuwfit Golftrofee 2019
 
Veertien september was een prachtige zonovergoten dag. Geweldig om op zo'n mooie dag te kunnen spelen om de Sneeuwfit Golftrofee. Zes heren en zes dames arriveerden bij de Keppelse Golfclub om in koppels de strijd met elkaar aan te gaan. Voordat deze strijd losbarstte, hadden Jody Hagenbeek en Gerda Boelaars koffie en thee geregeld met een dikke plak appelcake van Van Rooyens bakkerij. Mocht je in Zutphen in de Lange Hofstraat komen, vergeet dan niet zo'n cake mee naar huis te nemen. Per slot van rekening is deze bakker ook nog een sponsor van ons!
Tegen de klok van half twee ging de eerste flight van start voor een ronde van achttien holes (spelvorm hooksome). Gerda had de flights zo samengesteld dat in elke flight minimaal één lid van de Keppelse meespeelde. Op die manier kon elke deelnemer die de baan niet zo goed kende, vragen waar de moeilijkheden zaten. Ben Kupers beschikte zelfs nog over een actueel baanboekje (dat betekende nóg meer voordeel).
Neary
Daar waar de mannen met hun lange drives de ballen alle kanten opsloegen, moesten de dames dit brute geweld in allerijl repareren om toch nog met een puntje van de hole te komen. Gerda en Jody hadden op een mooie par-drie-hole de neary gepland. En dan is het toch wel weer grappig dat alleen Harry Leenen deze neary wist te behalen (alle andere deelnemers lagen met hun afslag buiten de green, ook alle dames).
Winnaars
Terug op het terras werden de scores uitgerekend en het leed weggespoeld. Gerda Boelaars en Johan Jacobs bleken met 36 punten te sterk voor de overige deelnemers en werden daarmee de winnaars dit jaar. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Gea Schuppert. Later die avond hebben de deelnemers goed gegeten in de Gouden Karper in Hummelo en deze dag op een mooie manier afgesloten.

Speel je ook golf en vind je het leuk om volgend jaar mee te doen, meld je dan aan bij de organisatoren voor 2020 (Johan Jacobs en/of Gerda Boelaars).
Je bent van harte welkom!