Sneeuwfit zutphen
 
  archief pagina basis
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 

20 jaar snowwalk al in de buitenlucht


Op een stralende septemberdag vierden oude en nieuwere snowwalkers het 20-jarig bestaan van deze sneeuwfit-groep.
Bianca startte met snowwalk in 1999 om in te burgeren in Zutphen, én omdat ze zelf niet van hardlopen houdt.
De inburgering is geslaagd en de snowwalk is niet meer weg te denken uit Sneeuwfit Zutphen.

Addie stelde haar huis ter beschikking voor koffie, lunch en borrel en daar verzamelden zich
‘s morgens zo’n dertig sportievelingen. Na de koffie met gebak wandelde en fietste de groep naar het Rijkenhage. De ene helft van de groep was ingedeeld voor een stadswandeling met gids Ben, de andere helft voor een vaartocht met de fluisterboot met schipper Obe. Beide groepen hoorden interessante feiten over de geschiedenis van Zutphen en kregen verrassende kijkjes op de stad.

Terug aan de Leeuweriklaan werd Bianca in de bloemetjes gezet, en kreeg ze het eerste begin voor haar boek. De aanwezigen zongen uit volle borst een fraai jubileumlied, waarna er een uitstekend verzorgde lunch klaarstond.

Het middagprogramma was een fietstocht aan de andere kant van de IJssel. De groep werd in drieën verdeeld zodat de fietsers elkaar niet in de wielen zouden rijden. De ongemotoriseerde fietsers moesten stevig doortrappen, maar werden ondersteund door de e-bikers. Het was een prachtige tocht door ons mooie land: langs de IJssel, via bakker Bril in Voorst, Tonden (met ravitaillering) en Empe weer terug naar Zutphen.

Al met al was het een supergezellige dag, fantastisch georganiseerd door de feestcommissie, met een zeer gastvrije ontvangst door Addie. Hartelijk dank daarvoor,

Irene en Jody