Sneeuwfit zutphen
 
  archief pagina basis
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
Herfstloop 2015, een verslag

De Nordic Herfstloop 2015 trok redelijk wat belangstelling. Deze tocht voor nordic walkers en wandelaars werd afgelopen zondag 8 november gehouden op het “Grote Veld” tussen Zutphen en Lochem. Uiteindelijk hebben 51 personen aan de tocht meegedaan. Deze keer waren er vooral veel leden van onze eigen vereniging, in 9 gevallen met een introducée. Ook waren er nog 7 mensen die dit uit de krant hadden gehaald. Het was de tiende keer dat Sneeuwfit Zutphen een dergelijk herfstloop heeft georganiseerd, Luc Buiten tekende voor de route en samen met Ben van Duren hebben zij de route van pijlen voorzien. Begin- en eindpunt van de herfstloop was restaurant “Le Rève”, het clubhuis van de Lochemse Golf- & Countryclub “De Graafschap”. Binnen konden de deelnemers zich inschrijven bij Mieke van Galen en aan Luc Buiten doorgeven welk goede doel hun favoriete doel was. De deelnemers waren erg enthousiast over de tocht en de omgeving. Ook het weer en de bewegwijzering werden geprezen. Er was een korte tocht van ruim 5 kilometer en een langere van 10 kilometer. De brede paden en de smalle paadjes in dit gedeelte van het natuurgebied boden de deelnemers veel afwisseling.
Halverwege de beide tochten was door Gerard Kamps als vanouds een kraam neergezet met fruit en helder bronwater dat via Arend en Alie Rolden beschikbaar was gesteld door Jumbo Brinkman in Gorssel. Marjolein Vink en Marieke Buiten namen hier de honneurs waar en zorgden dat alles in goed banen liep. Van een mobiel toilet dat hier stond – de marechaussee oefent hier – werd door een aantal deelnemers dankbaar gebruik gemaakt.

De deelnemers konden vooraf aangeven naar welk goede doel het batig saldo kon worden overgemaakt. Met een ruime voorsprong op KNGF Geleidehonden kwam het Hospice Zutphen als winnaar uit de bus. Van de 45 uitgebrachte stemmen waren er 20 voor het Hospice in Zutphen, 15 voor KNGF Geleidehonden, 10 voor de Nierstichting en één voor de Stichting Garima.
Behalve een bijdrage voor een goed doel was de oogst van deze dag goodwill voor Sneeuwfit Zutphen en een leuke dag voor alle betrokkenen.
Het voorstel is in de komende jaren de 3 andere doelen een voor aan te wijzen als “het goede doel”. Het batig saldo van € 70,- wordt door de vereniging Sneeuwfit Zutphen overgemaakt aan het Hospice.